Theaterschool De Zuiderlingen

Theaterlessen in Maastricht volg je bij De Zuiderlingen! Hier leer je acteren vanuit improvisatie, tekst en beweging. Wij bieden theaterlessen voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Onze professionele docenten nemen je mee en leren je alles wat je moet kunnen en weten om uiteindelijk te kunnen stralen op HET ZUIDERLINGEN THEATERFESTIVAL.

Bij ons kies je voor toneel- of musical lessen.

De toneelafdeling heeft 4 productiegroepen voor diegene die een grotere uitdaging aan kunnen en graag naar een echte voorstelling toe willen werken.

Als je naast het acteren ook nog graag zingt en danst, dan kom je bij de musicalafdeling helemaal tot je recht. Ook deze cursus werkt toe naar een spetterend optreden tijdens het festival.

De Zuiderlingen biedt ook een speciaal traject voor talenten die een professionele carrière nastreven. Op de Vooropleiding maak je kennis met de vakken die in het theatervakonderwijs gegeven worden. Zo ontdek je of zo'n opleiding wellicht iets voor jou zou kunnen zijn.

Next to courses in Dutch, we also offer two classes in English: Women's Drama and Writing for kids. You can find them under "Cursussen".

Hou onze website in de gaten voor meer informatie!

Governance Code, Inclusiviteit & Diversiteit

Het stichtingsbestuur van De Zuiderlingen onderschrijft de Governance Code cultuur. Het stichtingsbestuur maakt zich verantwoordelijk voor een respectvolle omgang tussen docenten & cursisten en een veilige werkomgeving. De Zuiderlingen streven ernaar dat iedereen zich welkom, veilig, gehoord en herkend voelt op de werkvloer, tijdens de cursussen en tijdens de voorstellingen.

Het Stichtingsbestuur zal spoedig een vertrouwenspersoon aanwijzen, waar iedereen die bij De Zuiderlingen betrokken is een onafhankelijk en vertrouwelijk gesprek kan aanvragen. De vertrouwenspersoon ontvangt meldingen over ongewenst gedrag, maakt deze aanhangig, stippelt een eventuele aanpak hiervoor uit en communiceert hierover met betrokkenen en stichtingsbestuur.