Terug naar alle cursussen

Vooropleiding De Zuiderlingen

Toneel
16+

Ambieer jij een carrière in het theatervak? Dan is de Vooropleiding De Zuiderlingen dé plek om je te oriënteren op een theater vakopleiding.

De Vooropleiding De Zuiderlingen is ontwikkeld voor theatertalenten met uitzonderlijk veel potentieel en motivatie voor het vak. Onze docenten zijn geschoold in de Maastrichtse methode (Toneelacademie Maastricht) en/of hebben een bloeiende eigen theaterpraktijk.

Binnen onze talentschool kom je in aanraking met een waaier aan vakken die gegeven worden op diverse Nederlandse en Belgische theaters vakopleidingen.

Je krijgt inzicht in de opleidingen tot acteur, regisseur, theatermaker en theatraal performer. Ook krijg je inzicht in je eigen kwaliteiten wat betreft fysiek bewustzijn en je vaardigheden op het gebied van beweging, stem, muzikaliteit en spel.

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze intensieve cursus. Om toegelaten te worden tot de vooropleiding doe je eerst auditie. Aanmelden voor deze audities kan via je inschrijving hier

Als je je hebt ingeschreven via bovengenoemd formulier, stuur je tevens de volgende informatie naar [email protected]
Let op: bij een incomplete inschrijving kan je géén auditie doen!

Wij ontvangen graag van jou een duidelijke motivatiebrief waarin je je passie voor het theatervak kan toelichten en een korte cv met je persoonsgegevens en een overzicht van je opleiding en ervaring tot nog toe. Je bent minimaal in het bezit van een Havo/vwo opleiding tot en met het derde jaar of een MBO opleiding tot en met het tweede jaar of diploma VMBO TL.

De auditiedag voor het cursusjaar 2024-2025 is op zaterdag 15 juni.

Tijdstip: 10:30-16:00, locatie: Herbenusstraat 89, Maastricht.


Docent: Diverse professionals uit het vak

Leeftijd: 16+

Lessen vinden altijd plaats op zaterdag: 10:00-16:15. Start in september, afsluiting in april. Precieze data worden met je gecommuniceerd.
Prijs: €800

L1 maakte een reportage over onze Vooropleiding. Kijk het hier terug

Groep 2 2023/2024
(foto: Sanne Linssen

Vooropleiding De Zuiderlingen | Groep 2

Van boven naar beneden: Guusje Stijns, Stijn Peters, Lucas Siljée, Emma Schoonbrood, Raf Witte, Vida Scheers en Fee Peters.
Niet op de foto: Sofia Cremers, Tom van Vuchelen

Groep 1 2022/2023
(foto: Judith Pol)

Pelle Habraken, Norah van den Hoven, Olivier Vos, Rosalie Schmellekamp, Germaine Körver, Juna Hurkens, Leila Ramaekers


Prijs
€825

Locatie
Herbenusstraat 89, Maastricht

Lokaal
Nog niet bekend

Aanmelden